25.10.12

James 6 månader.

Så var månadsdagen här igen, men inte vilken månad som helst denna gång. Utan halvårsdagen! Vår lilla kille börjar bli stor...(Nåja, inte så stor. Men ni fattar ;))

Det är fortfarande lika underbart att vara mamma till James. Han fyller mina dagar med så mycket glädje. Och även om jag blir frustrerad och tror att jag inte orkar mer, ex. när han skriker och gråter konstant i 2 timmar, så orkar man. Man är verkligen en supermamma. 
 Man får liksom krafter som man inte trodde fanns. Och sen när man får ett smile, eller när han gosar huvudet mot min hals och lägger armen om så smälter man ju helt alltså. 

James kan vid 6 månaders ålder följande.
- Sitter själv på golvet eller i soffan. 
- Sitter i sin barnstol, som han älskar.
- Hoppar okontrollerat i sin barnstol när det vankas mat. 
- Älskar mat! 
- Äter 1 stor burk mat och fruktpuré till lunch. 
- Älskar välling och gröt. 
- Har fortfarande nr. 3 i blöjor.
- Testar nr. 3 nappen till nappflaskorna, men har inte riktigt fått grepp om dem ännu...
- Vänder sig så fort man lagt honom på skötbordet, det är inte lika roligt att bli påklädd längre.
- Rullar runt och cirkulerar sig fram, överallt.
- Står i krypställning PÅ mig eller Jimmy. Men icke på golvet ännu, även om han är på god väg med både ben och armar. Men aldrig samtidigt:P
- Älskar sin gå stol. Stor lycka när han sitter i den. 
- Kan hålla sin "drickmugg" med handtag själv. Han måste dock få hjälp att  "lyfta upp" den så att det faktiskt kommer ut något från flaskan.
- Majskrokar och vatten är STORA favoriter och det slukar han i ett naffs.
-Somnar runt 20.00 varje kväll och sover hela nätterna fram till kl. 06.00 då det är välling som gäller. 
- Somnar alltid på magen, och sover så hela natten. Gärna i mitten av spjälsängen, eller helt på tvären. Knasunge!

 Ja...det är nog vad jag kan komma på just nu, om hans framsteg och utveckling. Det sker ju som tidigare skrivet något varje dag. Även om det bara  är "småsaker". Så märker man det ju inte alltid. Helt plötsligt så kan han en ny grej.


BVC.

Japp, 6 månaders kontrollen blev han godkänd på. Doktorn tyckte att han var jätte duktig och reagerade precis som han skulle på de testar han gjorde. Och kroppen hans såg bra ut  också. Förra månaden blev vi tillsagda att ge honom lite extra fett pga. att han inte hade gått upp så mycket i vikt. Det har han tagit igen nu, så det var väldigt skönt. Växte inte alls lika mycket på längden denna månaden som den förra men följer ändå sin kurva perfekt. Och om bebisarna bara följde sin längd kurva, så behövde man inte bekymmra sig alltför mycket om vikten sa han. =)

Men doktorn sa att eftersom han märkte att James är en väldigt aktiv bebis så förbränner han sitt "hull", och därav är han så smal. Men som sagt, helt klart godkänd. Och det känns toppen såklart!!



En tillbakablick på den bästa dagen i vårt liv. 
Dagen då vårt lilla hjärta kom till världen.
25 April 2012






  
6 Månader senare...
25 Oktober 2012





1 kommentar:

  1. Så han sitter ordentligt själv nu? Vad skoj :)

    SvaraRadera