25.2.13

James 10 Månader.

Idag blir vår älskade lilla plutt 10 månader!! Jimmy sa igår, "-Lisa, imorgon blir James 10 månader... bara TVÅ månader kvar tills han blir 1... Jävlar vad fort det har gått."

Jag är faktiskt beredd att hålla med. Tiden springer iväg, som alltid tycker jag. James växer och blir större och större för var dag som går. Han lär sig fler och nya saker precis hela tiden. Det är så underbart att se honom sitta och leka och pilla med sina leksaker, just nu sitter han och leker med sin blinkade "sätta-ringar-på-pinne-leksak" som han fick av morfar i julklapp.

När han fick den var det mest intressant att titta på när den blinkade, men nu har han lärt sig att man kan ta av alla ringar från pinnen, och att man kan sätta dit dem igen, och att då blinkar och låter den. Han ser super koncentrerad ut och är jätte duktig. Att man kan bli så stolt över det lilla.

Något annat som pappan och mamman i familjen är otroligt stolta över att ju att han nu går med gåvagnen/bilen och går när man håller honom i händerna. Jätte duktig!! Han står även själv korta korta stunder.


James kan vid 10 månaders ålder

- Går med gåvagn/bil, när man håller honom i händerna & längs med möbler. (soffa, bord ex.)
- Har st. 74 i kläder fortf. Nr 4 i blöjor.
- Har ett öga för det lilla. Alltså, han greppar med tummen och pekfingret små små saker, smulor.. fjädrar. Och så studerar han det noga.
- Han ÄLSKAR vatten. Så fort duschkranen åker på i badrummet står han där vid badkarskanten och skrattar och är super exalterad.
- Plaskar gärna i vattnet också.
- Äter allt. Och väldigt gärna vår mat. Skönt att slippa en bebis som är kinkig med maten :) 
- Älskar "imse vimse spindel" och visar med händerna när man sjunger den. 
- Väger 7990 gram & är 72 cm lång. 


Vi besökte Bvc idag, och Petra vår bvc-sköterska är så nöjd över James utveckling, och han imponerade på henne genom att gå in i undersökningsrummet med hjälp av mamma så klart. Och Petra sken upp som en sol, och berömde honom. Hon påpekar varje gång vi är där, hur fint han utvecklas, hur söt han är och vad fina hans stora ögon är. Jag blir så oerhört stolt, speciellt när Petra berömmer honom. Lilla söta älskling! 

Han följer sin kurva som han ska, men är fortfarande liten. Han inte vuxit så jätte mycket på dessa 2 månader sedan vi var där sist. Drygt 500g har han gått upp och bara vuxit 1 cm på längden. Petra tyckte det var bra att han stannar lite på längden, men hoppas på att han ska ta igen lite vikt nu. Det är återigen strikt med extra fett i hans mat, som vi varit lite slarviga med. (skäms på oss) Samt att han kan få äta lite extra mellanmål mellan alla andra målen.


Ska återgå till lek med min febriga och snoriga älskling, skönt att han orkar leka trots sjukdom. IGEN.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar