23.11.12

Bvc besök och Tårtbak!

Vi var på bvc vid 12.30 idag och skulle väga James eftersom jag tycker att han är så himla smal ännu. Dock så gick han säkert ner i vikt nu när han varit sjuk, men det kändes nästan som om st. 68 kläderna var så stora igen!

Han har inte gått ner i vikt som tur var, men inte heller gått upp speciellt mycket. 30g sen 6 månaders kollen. Och det är inte riktigt okej. Som skrivet ovan så beror nog mycket på att han varit sjuk, och det går åt mycket energi till det. Petra sa även att James är väldigt smal över höfterna/nederdelen av magen, de har han ju dock alltid varit, men det var väl kanske lite mer nu, också pga. sjukdomen.

I alla fall, nu skulle vi ta tag i det här med hans vikt, vilket innebär att han ska ha olja/smör i ALLT han äter, välling, gröt, mat... och så kan han få extra frukt puréer och majskrokar, ja det han gillar att äta helt enkelt MELLAN sina ordinarie måltider.

Han gör av med så fruktansvärt mycket energi eftersom han rör på sig hela tiden. Han ligger ju knappt stilla och slappnar av när han sover, grabben! Och om han inte fyller på sina källor så resulterar det i låg vikt. =(
Lilla plutten, kul att han rör på sig i alla fall och är så nyfiken utav sig!

En till orsak till att James är så smal är ju att han växer som fasen på längden, nu hade hade vuxit nästan 2,5 cm igen på bara en månad. Jag vet inte om det är vanligt eller ovanligt, men vår sköterska har sagt 3-4 gånger "- Oj, vad han springer iväg på längden Lisa". Inte som något negativt alls. Skönt det, bara de att vikten hänger inte riktigt med.. ;)

Från det ena till det andra.

Tårtbak pågår för fullt i vårt kök! 4 stycken ska det bli med olika innehåll. två stycken är med choklad och mango mousse, en med skogsbär och vit choklad mousse och den sista med hasselnöt och blodapelsin mousse. Alla mousser jag smakat på hitills är sjukt goda, blodapelsinen kvar... Skogsbärs moussen är helt otroligt god!! Kommer bli toppen detta, och sen ska de dekoreras imorgon med diverse sockerpasta figurer!

Nu måste jag återgå så jag kan få kväll nån gång!!.....    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar